Döntött a bíró: szabadulhat Magyarország egyik legkegyetlenebb gyilkosa,de Bene nem akarja otthagyni a börtönt

Feltételesen kiengedné a börtönből a skálás gyilkost a bíróság. A négy emberéletet is kioltó Bene László többek között azzal a feltétellel szabadulhatna, hogy pártfogót kap és nem veheti fel a kapcsolatot áldozatai rokonaival. Bene viszont a tárgyaláson azt mondta, hogy most éppen nem szeretne szabadulni, mert nem tud hová menni és pénze sincs.

Bene László szabad életében szinte csak rablásokból és gyilkosságból szedte össze magának a kenyérre valót. 1989 és 1994 között tucatnyi rablást és négy gyilkosságot is elkövetett. Társával, Donászi Aladárral először egy rendőrrel végeztek Győrben. Ősz Zsigmond azért vált célponttá, mert pénzt szállított szabadnapján.

Később ismét lecsaptak, egy fiatal egyetemistát, Sádt Győzőt végezték ki a Skálánál. Pár hónappal később egy vadászpárost végeztek ki Sárszentmihálynál. Az áldozatok egyetlen bűne az volt, hogy pont arra jártak, ahol a rablógyilkosok lőgyarkolatot tartottak. 1994-ben elfogták őket, Donászi azonban öngyilkos lett a börtönben.

Bene saját magát mindig is gengszternek tartotta, nem sorozatgyilkosnak.

– Fontosnak tartom, hogy tisztázzuk, nem vagyok sorozatgyilkos. A különbség a motivációban van, ők élvezetből ölnek, én soha nem abból tettem. A gengszterben van betyárbecsület, a sorozatgyilkosban nincs – nyilatkozta korábban.

Benének 2016-ban utasították el utoljára szabadulási kérelmét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *