Földes László „Hobo”szerint Nagy Feró egy kamu

Alinda vendége volt március 16-án Földes László „Hobo” bluesénekes, dalszerző, előadóművész.A közel egy órás beszélgetés során Hobo elárulta, hogy pályatársát, Nagy Ferót kamunak tartja. Hobo szerint Nagy Ferónak a lázadáshoz nincs köze. Mindig próbálkozott, diszkó zenével, mindenféle dologgal és aztán bejött neki „ez a betiltás”, amire rájátszott, de ő igazából sose volt ilyen. Ha ilyen lett volna, akkor nem megy el korcsolyázni, meg a Hal a tortánba – jegyezte meg.

Hobo úgy véli, hogy Feró zenéjét nem lehet megkérdőjelezni, mert a közönség nem hülye, ha valami olyasmit csinálna, ami nem működik, elhagyták volna a rajongók.

Nem vagyok dühös rá, csak nem tetszik, hogy elmegy bohóckodni – mondta. – Ezt el lehet fogadni, csak én azt hittem 1978-ban vagy 80-ban, hogy ketten vagyunk, ő meg én… Elmesélte, hogy volt idő, amikor a Beatrice 19 megyéből, a Hobo pedig 11-ből volt kitiltva. Annak idején a Hobo Blues Band koncerten felléptették a betiltott Beatricet, óriási balhé volt belőle. Hobo keserűen jegyezte meg, hogy ez a dolog elment, Feró egy másik irányba.

Hobo elárulta azt is, hogy komoly ellenségei nincsenek. Volt egy valaki, aki 1990-ben a Tábortűz mellett koncert előtt odament hozzá és elmondta, hogy jelentett róla, vétett ellene és bocsánatot kért. Egy nagyon ismert emberről van szó, akinek megbocsátott, a nevét pedig nem fogja kiadni.

Szóba került a közismert ügynökmúlttal rendelkező Vikidál Gyula is, akiről Hobonak jó véleménye volt. Olvasta 5-6 jelentését, amiben semmi rosszat nem írt róla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *