Titokzatos objektumok csapódtak a földbe Kazahsztánban,a helyszínen a növényzet mintegy 100 hektáron égett le-Videó

A két fénygömb helyi idő szerint csütörtökön, éjfél után nem sokkal tűnt fel a kazahsztáni Bosztangyik közelében – számol be a Mirror. Az objektumok egy ideig csak az eget világították meg, majd a falutól nem messze becsapódtak. Mikor a gömbök földet értek, felrobbantak, megrezegtetve a közeli házakat és lángba borítva a sztyeppét.

A helyszínen a növényzet mintegy 100 hektáron égett le.

A becsapódás pillanatában a helyi mobilkommunikáció azonnal megszakadt.

A falu lakói a hatalmas robajra a helyszínre siettek. A tűz eloltása után egy furcsa, 3 méter átmérőjű, ezüst színű, szeleppel ellátott tárgyat találtak a landolás helyén. Valamivel távolabb egy hasonló, de valamivel kisebb objektum is előkerült.

A tárgyak feltételezhetően a légkörbe való belépés során részben megolvadtak. A közeli Karaszu lakói arról számoltak be, hogy az ütközés előtt a nagyobb objektum erős fényjelenség kíséretében körbe-körbe pörgött.

A szakértők szerint feltételezhető, hogy az objektumok úgynevezett űrszemetek, és egy műholdról vagy egy űrszondáról váltak le. Az sem kizárható, hogy a tárgyak egy közelmúltban felbocsátott orosz rakéta maradványai.

A Roszkoszmosz egyelőre nem kommentálta az esetet.

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *